Uppdatering: Täljöviken och folkomröstning

Under sommaren 2013 samlades 3600 namnunderskrifter in mot byggplanerna i Täljöviken. Man skrev också under protestlistor för att kräva av politikerna, att man skulle anordna en folkomröstning om bebyggelsen på ett omistligt natur- och kulturområde.

Den 16 december 2013 beslöt en majoritet i kommunfullmäktige att avslå denna begäran och samtidigt antog man utbyggnadsplanerna för att bygga 360 bostäder på Täljövikens stränder som är ett av de vackraste och mest värdefulla naturområdena i vår kommun. Klicka här för att se en video på debatten om Täljöviken i Österåkers kommunfullmäktige (se punkter 5-7).

I Upplands Väsby har man efter starka protester från invånarna, gått den motsatta vägen. Planerna att bygga Väsby sjöstad har ett flertal gånger diskuterats och stötts med medborgarna. Trots det kommer man nu, i samband med valet den 14 september, att låta invånarna rösta om genomförande av planen.

Vi efterlyser en kommunledning i Österåker som vågar låta medborgarna komma till tals i viktiga frågor om kommunens utveckling, och särskilt i frågor som berör invånarna så djupt som fallet var i Täljöviken.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.