Pilgrimsfalkar utplacerade i Stockholm!

Från Naturskyddsföreningen i Stockholms län:

Äntligen! Måndagen den 30 juni placerade vi (Naturskyddsföreningen i Stockholms län, StOF, Nordens Ark och Folksam) ut fyra pilgrimsfalkungar i en bolåda på taket till Folksamskrapan på Södermalm. Man kan se dem live genom webbkamera genom länk på vår hemsida. Ungarna matas, bl.a. med hjälp av frivilliga från Naturskyddsföreningen i Stockholms län och Naturskyddsföreningens rikskansli samt från Stockholms Ornitologiska Förening (StOF). När de vuxit sig flygfärdiga släpps de ut och börjar flygträna. Målet är att pilgrimsfalken ska återkomma till Stockholmsregionen.

Mer information finns här som PDF.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.